lauantai 15. helmikuuta 2014

Fraser ja Whitsundays (sekä paljon muuta)


Onpahan ollu hektiset pari viikkoa. En edes muistanut kuinka uuvuttavaa on vaihtaa paikkaa päivän parin välein ja viettää lukemattomia tunteja bussissa. Mutta oon kyllä päässy myös näkemään aivan uskomattomia paikkoja ja tavannu roppakaupalla uusia ihmisiä. Fraser Island oli just niin uskomaton kun kaikki on sanonut. Se on maailman suurin hiekkasaari ja ainut hiekkasaari jossa on sademetsä. Saarella ei ole yhtään oikeeta tietä, joten oli melkoinen kokemus ajella hiekkarannoilla. Myös saarelle kulkeminen oli melko erikoista, koska lossi ajo suoraan rannalta toiselle, ei teitä, ei satamaa, pelkkää koskematonta hiekkarantaa joka puolella.

Fraserilta matkustin tuskaiset 17 tuntia bussilla Airlie Beachille ja bussi oli niin täys ettei voinut kuvitellakkaan saavansa vallattua kahta penkkiä, joten myös nukkuminen oli melkoisen hankalaa. Mutta siitäkin selvittiin ja onneks mulla oli seuraa, niin ei tarvinnut ihan yksin matkustella. Airlielta lähdin kahden päivän purjehdukselle Whitsundaysin saaristoon ja voin sanoa että oli ikimuistoiset kaks päivää. Meidän alus oli entinen kilpa-alus ja me saatiin osallistua purjeitten nostoon ym. Päästiin useampaankin kertaa snorklaamaan Isolle Valliriutalle ja käytiin Whitehaven beachilla, joka on äänestetty maailman kauneimmaksi rannaksi ja täytyy kyllä myöntää että se oli ehdottomasti kaunein ranta jonka oon ikinä nähnyt. Molemmat yöt nukuin kannella tuhansien tähtien alla kuunnellen delfiinien mellastusta lähistöllä, eli kaiken kaikkiaan todella mieleen painuva kokemus.

Airlielta matkustin Magnetic Islandille muutamaks yöks ja nyt, jälleen kerran, istun bussissa, matkalla Cairnsiin. Oon viimeisen puolentoista viikon aikana istunut bussissa yhteensä noin 28 tuntia ja vielä on neljä tuntia jäljellä, joten täytyy myöntää että oon todella onnellinen kun tämä rupeama on ohi ja saan rentoutua Sydneyssä pari viikkoa ennen Uuteen-Seelantiin lähtöä. Ei bussissa istuminen itsessään ole uuvuttavaa, vaan jatkuva tavaroiden retuuttaminen. En ees ymmärrä miten mun rinkasta onkin tullut niin hillittömän painava, en omasta mielestäni ole edes shoppaillut mitään! Mun täytyy ehdottomasti karsia kaikki turha pois ennen Uuteen-Seelantiin menoa, muuten en ikinä selviä sieltä hengissä kotiin :)

Huomenna olisi vuorossa koko päivän snorklaus retki Valliriutalle ja pääsen myös sukeltamaan, joten olen melko innoissani. Olis myös mahtavaa tehdä päiväretki Cairnsista pohjoseen sijaitsevaan sademetsään, täytyy kattoa jos löydän jonkun edullisen tarjouksen sinne. Torstaina lennän takasin Sydneyyn, ootan sitä toden teolla, koska mun skottilainen kaveri, jonka tapasin ensimmäisinä viikoinani Ausseissa, on myös hyvin luultavasti palaamassa Sydneyyn ens viikolla. Ja siellä on muutamia muitakin ihmisiä, joita olen tavannut reissuni varrella, joten pääsen tapaamaan vahoja tuttuja.
1 kommentti:

  1. Moikka ja terveisiä Seinäjoelta! Sun reissu tuntuu todella ihanalta. Kateellisena lueskelin sun kirjoituksia. Tuula on täällä visiitillä. On ihanaa tulla töistä kotiin ja ruoka on valmiina - aika luksusta. ILtapalaksi oli juuri mansikkajäätelöä - sitä valion, joka ei sulle varmaan enää maistu, kun olet tottunut siihen typellä valmistettuun : ) Oli meillä levyllinen myös Fazerin suklaata ja sitähän ei korvaa mikään.
    Nautiskele siellä. Ei sun suomenkielen kirjoittaminen ole ainakaan unohtunut. Terkkuja Marjo ja Karlos

    VastaaPoista