sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Vankilapako häämöttää

Oon suunnitellut pienimuotoista vankilapakoa jo hetken aikaan ja nyt se vihdoinkin tapahtuu! Elu ensi torstaina pääsen vihdoinkin jatkamaan matkaa ja pääsen pois Noosasta.  Ostin paikallisesta matkatoimistosta pakettina mun loppumatkan, se tuli huomattavasti halvemmaks kun ostaa kaikki yksitellen. Eli torstaina lähen Rainbow Beachille, josta perjantai aamuna alkaa retki Fraser Islandille, joka on maailman suurin hiekkasaari. Siellä vietän yhden yön, jonka jälkeen matka jatkuu Airlie Beachille, josta lähden muutaman päivän purjehdukselle Whitsundaysin saarille ja snorklaamaan Isolle Valliriutalle. Ennen Cairnsia pysähdyn muutamaks päiväks Magnetic Islandilla ja sitten viimeisenä on vuorossa Cairns, jossa vietän neljä päivää ennenkuin lennän takaisin Sydneyyn. Eli aika hektiset pariviikkoa tulossa. Täytyy vain toivoa että ilmat pysyy hyvänä, viime viikolla Cairnsissa oli todella voimakas sykloni, joten luonnollisesti kaikki retket jouduttiin perumaan.

Täälläkin on selkeesti huomannut että sadekausi tekee tuloaa. Tänään on ollut ensimmäinen todella aurinkoinen ja helteinen päivämmelkein kahteen viikkoon. Ei täällä silti ole tarvinnut palella, mut ei kauheesti oo tehnyt mieli mennä rannallekkaan. Muutenkin oon viettänyt hyvin laiskaa elämää täällä, suurimman osan ajasta oon vaan löhöillyt ja kattonut leffoja :) Eilen tosin kävin naapuri kylässä Eumundissa viikonloppu markkinoilla. Eumundi oli mitä herttasin pikkupitäjä ja muistutti hyvin paljon amerikkalaista maalaiskylää. Markkinoilla oli myynnissä kaikkea mahdollista mitä vain voi kuvitella, mutta sain hienosti hillittyä itseni ja ostin vain hedelmiä paikalliselta farmarilta :)

Noosa kyllä täyttää kaikki henkilökohtaisen vankilan tunnusmerkit: tää on mun ensimmäinen hostelli jossa on luteita, joku varasti kaikki mun ruuat muutama viikko sitten ja kaikenhuippuna meidän hostelli on koko ajan aivan täynnä ruotsalaisia! Mutta jotain positiivistakin, oon löytänyt Noosasta paikan, joka myy maailman parasta jäätelöä. Sen nimi on Nitrogenie ja ne valmistaa jäätelöä nestemäisen typen avulla! Se on aivan mielettömän hyvää ja koostumukseltaan hyvin erillaista kun tavallinen jäätelö. Niillä on myös valikoimissa melko erikoisia makuvaihtoehtoja, kuten esim. salty caramel popcorn. Tiedän että se kuulostaa melko mielenkiintoiselta, mutta voin vakuuttaa että oli hyvää :)

Alkaa pikku hiljaa ajatukset kääntyä jo Uutta Seelantia kohden, vielä täytyy malttaa odottaa kuukausi ennen kun pääsen sinne. En vieläkään voi uskoa kuinka nopeesti aika on menny, kohtahan täytyy tulla jo kotiin! No onneks voin vielä muutaman kuukauden nauttia reppureissaamisen iloista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti