torstai 14. marraskuuta 2013

Ja matka jatkuu..

Sain vihdoinkin matkasuunnitelmat selviksi ja hankittua bussiliput. Eli maanantai iltana suuntaan kohti Byron Bayta, jossa vietän parinpäivää. Sitten menen viikonlopuksi Surfers Paradiseen ja sunnuntaina oon vihdoin Brisbanessa, jossa aion pysyä jonkin aikaa. Tavoitteena on, et jos sieltä löytyis töitä, niin voisin viettää Brisbanessa loppuvuoden. Sain viikolla suoritettua mun RSA sertifikaatin, sen pitäis helpottaa työnsaantia (ainakin toivottavasti).

Oon aina tiennyt että Australia on iso maa, mutta nyt sen alkaa vasta toden teolla ymmärtämään. Sydneystä Brisbaneen on yli 1000 km, eli se on melkein kun matkustais Suomen päästä päähän! Sen takia päätin tehdä muutamia pysähdyksiä matkalla. Silti joudun istumaan bussissa melkein 13 tuntia, että pääsen Byron Bayhin. Onneksi sain lipun yölinjalle, se lähtee maanantai iltana klo 11.00 ja on perillä tiistaina ennen puolta päivää. Näin ollen on edes toivoa että sais nukuttua ja matka menis nopeesti. Mun skottilainen kaveri lupas tarjota muutaman oluen ennen lähtöä, jotta uni tulis paremmin, mutta taidan kyllä jättää väliin :)

Kaksi viimeistä päivää on ollut tosi aurinkoisia ja olinkin eilen koko päivän Bondi Beachilla. Ja ei, meno ei ole siellä samanlaista kun mitä telkkarissa näkee, siellä oli itseasiassa melko rauhallista. Mutta nahka on nyt sen verran hyvin grillaantunut, että on ehkä ihan hyvä että tänään sataa taas vettä :) Käytin kyllä ahkerasti aurinkorasvaa, mutta ei sillä tuntunut paljoa olevan vaikutusta. Toivottavasti pahin punotus menee ohi ennenkuin pääsen Surfers Paradiseen, koska haluan ehdottomasti mennä siellä rannalle.

Asiasta aivan kukkaruukkuun, mun täytyy varmaan aivan vakavasti harkita tupakoinnin lopettamista. Tähän mennessä olen saanut halvimmillaan askin 14 dollarilla ja kalleimmillaan 22 dollarilla. Se on aivan järjettömän kallista! Varsinkin kun koitan elää noin 20 dollarin päiväbudjetilla, niin täytyy oikeesti alkaa miettimään kuinka kannattavaa tupakointi on. Sitä paitsi askeissa on todella pelottavia valokuvia eri sairauksista mitä tupakointi voi aiheuttaa!

Mutta, kaiken kaikkiaan, täällä edelleen kaikki hyvin, on ollut aivan hillittömän hauskaa. Tykkään Sydneystä ihan mielettömästi, mutta en malta odottaa että pääsen näkemään muitakin paikkoja. Päivittelen taas kuulumisia ensiviikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti