sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Väliaikatietoja

Oho, menipä viikko nopeesti! Ja mitään fiksua en ole saanut aikaiseksi :) Viime maanantain orientaatiotilaisuudesta oli kyllä jonkin verran apua ja oon saanut nyt avattua paikallisen pankkitilin ja puhelinliittymän sekä saanut veronumeron, eli kaikki on valmiina, vain työpaikka puuttuu. Täytyy kyllä myöntää etten viimeviikolla tehnyt mitään asian eteen, oon ihan vain lomaillut ja nukkunut vanhoja univelkoja pois. Tänään ryhdistäydyin ja laitoin muutamiin paikkoihin CVni, toivotaan että tärppää.

Hostellissa eläminen on lievästi sanottuna melko mielenkiintoista. Siirryin viime tiistaina uuteen hostelliin ja ensimmäinen reaktio oli aikamoinen. Mutta sain onneksi vallattua itselleni hyvän sängyn, joten päädyin asumaan täällä vielä toisenkin viikon. Mutta kyllä se vaatii tietynlaisen luonteen että tähän pystyy, meinaan asun 16 hengen seka dormitorissa ja olin yhteen vaiheeseen ainut tyttö koko huoneessa.

Mutta täällä on ihanan välitön meininki ja ainakin tapaa paljon uusia ihmisiä. Missä muualla sä voit istuu iltaa porukassa johon kuuluu britti, skotti, irkku, ranskalainen ja norjalainen! Ja täytyy sanoa, etten ole koskaan tajunnut kuinka vaikeeta skotti aksenttia on ymmärtää. Edes meidän seurueen britti ei aina pysynyt kärryillä. Meidän hostellissa on kattoterassi minne väki kerääntyy iltaisin viettämään aikaa, siellä tein itteekin viimeviikolla muutamaan otteeseen tuttavuutta paikallisen halpis viinin kanssa :) Kaikki täällä on melkolailla samalla aaltopituudella, kaikki yhtä rahattomia ja silti täysin valmiita jakamaan siitä vähästä mitä on.

Eilen treffasin yhden oppaan, johon tutustuin viime kesänä. Hän on täällä muutaman päivän suomalaisen ryhmän kanssa ja pääsin mukaan niiden kaupunkikierrokselle ja lounaalle. Oli tosi kiva nähdä joku tuttu ja puhua vaihteeksi suomea jonkun kanssa. Meidän hostellissa ei ole yhtään suomaista enkä ole pahemmin niihin muuallakaan törmännyt.

Aamulla kalenteriin katsoessani huomasin, että tänäänhän on Hertan päivä. Tuntuu tosi kurjalta etten pääse pienen Hertan muistotilaisuuteen, mutta kävin läheisessä kirkossa sytyttämässä kynttilän hänelle. Paljon voimia sinne, olen täältä käsin hengessä mukana.

Mutta siis, täällä kaikki hyvin, olen pysynyt hienosti budjetissa ja vielä ei tarvitse pelätä että rahat loppuu. En vielä tiedää kuinka kauan pysyn Sydneyssä, jos tällä viikolla ei rupea näyttää että töitä löytyy, niin siirryn varmaan ensi viikolla Brisbaineen. Monet backbackerit on sanonut että se on hienompi paikka kuin Sydney ja sieltä on helpompi löytää töitä. Mutta saa nähdä mitä tapahtuu!

3 kommenttia:

 1. Moi, Heli ja Äitee yritti kommentoida blogia, mutta mitään ei mennyt läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että sun täytyy olla kirjautunut omalle google tilille ennenkuin pystyy kommentoimaan. En ole ihan varma, mutta näin luulisin.

   Poista
 2. Viljo ja Hilma lähettävät terkkuja! Lapsilla oli eilen hämärähyssy päiväkodissa. Siellä oli pimeää ja jännää!

  VastaaPoista